Complex project tot een goed einde gebracht

Soepele samenwerking tussen twee architectenbureaus in project Nowadays

17 mei 2016
Beurspassage Damrak

“Als team zijn we erin geslaagd een zeer complex project zonder veel problemen tot een goed einde te brengen”, aldus Frederik Vermeesch, partner en directeur van Rijnboutt.

De ontwerpen voor de herontwikkeling van project Nowadays werden gemaakt door twee architectenbureaus: het Amerikaanse architectenbureau RAMSA, van Robert Stern en het Nederlandse bureau Rijnboutt. Alle betrokkenen toonden zich vanaf het begin erg enthousiast over de ontwerpen. Binnen een paar maanden waren de plannen bovendien – zonder noemenswaardige aanpassingen – langs de Commissie voor Welstand en Monumenten. “Als team zijn we erin geslaagd een zeer complex project zonder veel problemen tot een goed einde te brengen”, aldus Frederik Vermeesch, partner en directeur van Rijnboutt.

Rijnboutt werd al in 2010 door eigenaar Bouwinvest en ontwikkelaar Top Vastgoed gevraagd om een voorstudie te doen naar een mogelijke herontwikkeling van de Nowadays-gebouwen. Als er een herontwikkeling zou gaan plaatsvinden, dan zou retail de basis blijven. Zoveel was duidelijk. Wat ook al snel duidelijk werd uit de studie van Rijnboutt, was dat het pand aan de Nieuwendijk niet geschikt bleek voor retail vanwege onder meer de lage plafonds. Dus adviseerde het Amsterdamse architectenbureau om het pand te laten slopen en opnieuw op te bouwen op de bestaande funderingen. Tevens gaf het aan dat de Beurspassage op een ‘hele vervelende’ plek in het gebouw lag.

Lees het volledige artikel http://www.beurspassageamsterdam.nl/2016/05/17/complex-project-tot-een-goed-einde-gebracht