De toekomst van het Olympisch gebied

Meet up Bouw Woon Leef in Pakhuis de Zwijger

28 april 2016
Citroen Garage

Naar aanleiding van de vele ontwikkelingen rondom het Olympisch Stadion wordt er 28 april vanaf 20:00 een meet up georganiseerd over de toekomst van dit gebied. Deze avond wordt georganiseerd door Bouw Woon Leef, een samenwerking tussen AT5, Gemeente Amsterdam, Bouwinvest en Amsterdam Woont.

Rijnboutt is verantwoordelijk voor het ontwerp van het “The Olympic 1962”, het voormalige Citroën Noordgebouw en is daarnaast bezig met een studie over het Olympisch gebied.

“Onlangs werden de plannen voor de nieuwe Citroëngebouwen aan het Stadionplein in Amsterdam door Bouwinvest onthuld. Deze twee iconische gebouwen vormen straks het middelpunt van het gebied rondom het Stadionplein, ofwel The Olympic Amsterdam. Het Stadionplein wordt straks een nieuwe bestemming voor Amsterdam in plaats van uitvalsroute; een plek waar je juist graag, regelmatig naartoe gaat. Om te wonen, werken, winkelen, en te ontspannen. Een bruisend stadsplein, niet alleen voor de buurt, maar voor heel Amsterdam.

In onderstaand item van Bouw Woon Leef vertellen wethouder Kajsa Ollongren en Ebe Treffers van Bouwinvest hoe er gezamelijk gewerkt wordt aan een gebiedsgerichte aanpak van het Stadionplein.” bron: Bouwinvest