Entree Katendrecht krijgt nieuw gezicht

09 maart 2017
The Cohesion Cobana Rotterdam

In De Pols van Katendrecht komen honderden woningen met openbare daktuinen en groene hoven en een vestiging van de internationale interieurspecialist Stilwerk.

Entree van Katendrecht

De Pols van Katendrecht is de entree van de wijk en een essentiële schakel met Rotterdam Zuid. Dit jaar start de bouw van De Groene Kaap met 450 huur- en koopwoningen. Uniek aan De Groene Kaap is de combinatie van wonen en groen. Door middel van openbare daktuinen en groene hoven worden de vier woonblokken met elkaar verbonden. In The View worden wonen, winkelen en een hotel gecombineerd. Boven winkels en een Food Market komen zo’n 200 huur- en koopappartementen.Ook is er ruimte voor een 4-5 sterren hotel met 200 kamers.Twee woontorens met ongeveer 350 huurappartementen komen in de Bananenstraat. De appartementen zijn bedoeld om hoger opgeleiden, die net een baan hebben, voor langere tijd te binden aan de stad.

Internationale interesse

De komst van de Duitse interieurspecialist Stilwerk naar het pakhuis Santos Katendrecht zorgt voor een goede ontwikkeling van het winkelaanbod in het gebied. Stilwerk is een exclusieve interieurspecialist met 3 vestigingen in Duitsland en één in Oostenrijk. De vestiging in pakhuis Santos wordt het Benelux-filiaal.

Vanaf de zomer starten de werkzaamheden in het gebied dat de afgelopen 17 jaar veranderde van havengebied naar woon- en werkgebied met 4600 inwoners.