Feestelijke handeling Bananenstraat

Wethouder Robert Simons onthult het bouwbord

24 oktober 2017
The Cohesion Cobana Rotterdam

Dinsdag 24 oktober is het feest in de Bananenstraat op Katendrecht. Na circa een jaar voorbereidingstijd onthult wethouder Robert Simons feestelijk het bouwbord van het project ‘Cobana’.

IC Netherlands zal het gebouw uiteindelijk afnemen van Heijmans vastgoed om de appartementen te verhuren aan Young Professionals. Het gebouw is een ontwikkeling van Heijmans Vastgoed en het wordt gebouwd door Heijmans Woningbouw West. Rijnboutt heeft het gebouw ontworpen samen met constructeur IMd Raadgevende Ingenieurs en installatieadviseur Nieman.

The Cohesion Cobana Rotterdam

Het grote woongebouw heeft 375 appartementen met veel gemeenschappelijke voorzieningen. Op de begane grond is er commerciële ruimte, een parkeergarage, fietsenstallingen en een gemeenschappelijke lobby. Op de vierde verdieping zijn gemeenschappelijke ruimten voorzien (een keuken en een bibliotheek) die grenzen aan een grote daktuin. Cobana is -samen met de andere ontwikkelingen in de pols- onderdeel van het stedenbouwkundig plan Katendrecht Pols, een plan waarbij er in totaal c.a. 800-1000 appartementen toegevoegd worden aan dit deel van Katendrecht.

The Cohesion Cobana Rotterdam