Gamebouwer Guerilla naar voormalige Kasbank-gebouw

20 juli 2018
Nieuwezijds voorburgwal kasbank

Kroonenberg Groep en Guerrilla hebben overeenstemming bereikt voor een langdurige huurovereenkomst voor het pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal 225, dat momenteel ingrijpend wordt verbouwd.

Het gehuurde betreft circa 7.300 m2 kantoorruimte, met een inpandige parkeergarage voor 24 auto’s, 30 scooters en 300 fietsen. Hiermee is de kantoorruimte geheel verhuurd.

Kroonenberg Groep is sinds 2016 eigenaar van het pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal. In het rijksmonument van architect J.F. Staal waren voorheen de drukkerij en redactiekantoren van de Telegraaf gehuisvest. Na vertrek van huurder Kasbank is gestart met de herontwikkeling die voorziet in 7.300 m2 hoogwaardige kantoorruimte verdeeld over 5 verdiepingen. Het monument krijgt een panoramaverdieping bovenin met uitzicht op de stad.

2.700 m2 retailruimte

Voor de resterende retailruimte die op de begane grond wordt gecreëerd, wordt nog een geschikte huurder gezocht. Architectenbureau Rijnboutt tekent voor het ontwerp van de herontwikkeling. De verwachtte oplevering is eind 2019.

Lees het volledige artikel op vastgoedmarkt.nl