Gelderlandplein wint NRW Jaarprijs 2016

15 september 2016
Gelderlandplein
Gelderlandplein

Winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam van Kroonenberg Groep heeft de NRW Jaarprijs 2016 gewonnen. Directeur Lesley Bamberger van Kroonenberg Groep nam tijdens het NRW Jaarcongres aan boord van de SS Rotterdam in Rotterdam de sculptuur in ontvangst: ‘We hebben met ontzettend veel plezier en energie aan dit project gewerkt en zijn ongelooflijk trots op het resultaat en de waardering’.

Voorzitter van de vakjury Jos Sentel: ‘De jury heeft veel waardering voor het compromisloze resultaat. Er zijn zeer duidelijke – en soms zeer gedurfde – keuzes gemaakt en er is vastgehouden aan glasheldere principes. Het resultaat is een uniek multifunctioneel project op het fundament van een bijna 50-jarige winkellocatie.’

De NRW jaarprijs wordt sinds 1989 uitgereikt aan de beste retailontwikkeling van Nederland. Het vernieuwende karakter en de commerciële aantrekkelijkheid van het project voor consumenten en ondernemers spelen daarbij een belangrijke rol. De winnende inzending heeft een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de sector.

De andere genomineerde projecten waren: de Passage in Den Haag (Multi en AM), Heuvel in Eindhoven (CBRE, CBRE Global Investors en Syntrus Achmea) en Hoogzandveld in Nieuwegein (Ovidius, Albert Heijn Hoogzandveld en ONB Architecten).

vastgoedmarkt.nl