Hoogste punt woongebouw ‘Cobana’ in de Bananenstraat, Katendrecht Rotterdam

multifunctioneel gebouw met 375 appartementen in het polsgebied van Katendrecht

15 juli 2018
The Cohesion Cobana Rotterdam

Genieten van het hele pakket in hét polsgebied van Katendrecht. Dat is wat het multifunctionele gebouw De Cobana in de Bananenstraat straks biedt. Wonen in één van de 375 huurappartementen in de twee woontorens, werken in de flexruimtes, gezellig samen koken in de kookstudio of lekker uit eten in het restaurant: het kan straks allemaal. Op woensdag 11 juli jl. vierden we het hoogste punt van ‘Cobana’, verwachte oplevering is het 2e kwartaal 2019.

Metamorforse

Al 12 jaar lang speelt Heijmans een prominente rol in de grootschalige herontwikkeling van Katendrecht tot een woon- en werkgebied. Zo is het bedrijf, naast Cobana, ook verantwoordelijk voor de transformatie van de Fenixloodsen en het Havenkwartier.

Kloek havengebouw

De architectuur sluit perfect aan op de rijke havengeschiedenis van de wijk. Het appartementencomplex wordt, volgens een ontwerp van Rijnboutt, een kloek havengebouw waar een stoere, robuuste uitstraling samensmelt met een hoge woonkwaliteit.

Sociale binding

Het gebouw wordt ontwikkeld voor young professionals op zoek naar een moderne, betaalbare woning. Zij kunnen genieten van diverse gemeenschappelijk voorzieningen, zoals een gezellige lobby en een daktuin, met een fantastisch uitzicht op zowel de Maashaven als prachtige skyline.

Duurzame nieuwbouw

Cobana komt prominent aan de as van Katendrecht-Pols. Naast het bestaande Musa-gebouw een tweede nieuwbouwontwikkeling aan de kop van Katendrecht en daarmee een aanjager voor de transformatie naar duurzaam wonen, werken en recreëren.

The Cohesion Cobana Rotterdam
The Cohesion Cobana Rotterdam
The Cohesion Cobana Rotterdam

https://www.heijmans.nl/nl/projecten/bananenstraat/