Hudson’s Bay opent warenhuis op het Rokin

18 mei 2016
Hudson's bay Amsterdam

De warenhuisketen Hudson’s Bay heeft vandaag haar entree op de Nederlandse markt bekend gemaakt. In de komende twee jaar gaat de Canadese retailer circa 20 warenhuizen openen in Nederlandse steden. In Amsterdam heeft Hudson’s Bay een huurcontract gesloten met IVY Group voor de panden Rokin 21, Rokin 49 en de Vleeshal aan de Nes.

In totaal hebben de drie panden in het centrum van Amsterdam een oppervlakte van circa 16.000m2. Momenteel worden de panden Rokin 21 en Rokin 49 gebouwd, eind dit jaar zijn beide gebouwen gereed en worden ze opgeleverd aan Hudson’s Bay. De monumentale Vleeshal wordt op dit moment gerenoveerd en zal gelijktijdig met de panden op het Rokin worden opgeleverd. De warenhuizen aan het Rokin hebben zes verdiepingen en een kelder met een directe verbinding naar het metrostation Rokin van de Noord/Zuidlijn. In 2013 sloot IVY Group een huurovereenkomst met Marks & Spencer voor het gebouw Rokin 21 en in 2015 met Haussmann voor Rokin 49. Om de komst van Hudson’s Bay mogelijk te maken zijn beide overeenkomsten met wederzijds goedvinden ontbonden.

Het Canadese Hudson’s Bay heeft een groot aantal warenhuizen in Canada en is eigenaar van meerdere warenhuisketens zoals Saks 5th Avenue en Lord & Taylor. In 2015 kocht Hudson’s Bay de Duitse warenhuisketen Kaufhof en werd daarmee ook eigenaar van het Belgische Galeria Inno.

http://www.ivygroup.nl/nl/nieuws/hudsons-bay-opent-warenhuis-op-het-rokin-