Inverdan genomineerd voor De Gulden Feniks 2012

11 april 2012
Hermitage De-Tsaar/Nieuw-Rustenburg Zaandam

In 2003 stelde de gemeente het Masterplan Inverdan vast. Sindsdien is er veel veranderd in de binnenstad van Zaandam. De verbinding tussen station en centrum is getransformeerd van een anoniem gebied zonder samenhang tot een levendig stadscentrum. De nieuwe functies trekken meer mensen. De nieuwe bouwvolumes, met in de plint publieksfuncties, creëren een levendige openbare ruimte. Het door Rijnboutt binnen dit masterplan ontworpen complex Hermitage Shopping Zaandam/De Tsaar Nieuw Rustenburg draagt in hoge mate bij aan deze positieve ontwikkeling.

De gemeente Zaanstad heeft in samenwerking met Multi Vastgoed, Inntelhotels en Kantoortoren Zaanstad vof, Inverdan ingediend voor De Gulden Feniks 2012. De Gulden Feniks is de enige prijs die zich exclusief richt op het hergebruik van de bestaande gebouwde voorraad. Vorige week werd bekend dat Inverdan in de categorie Gebiedstransformatie is genomineerd!

Ook dit jaar worden alle inzendingen gebundeld in het Jaarboek Gulden Feniks. De feestelijke prijsuitreiking van de Gulden Feniks 2012 vindt plaats op woensdag 6 juni 2012 op de PROVADA in de Amsterdam RAI.

Hermitage Tsaar Zaandam