Kleur Buiten Prijs 2010

08 maart 2011
Hermitage De Tsaar/Nieuw-Rustenburg Zaandam woongebouwen

Eind 2010 hebben wij het project Hermitage Shopping Zaandam / De Tsaar Nieuw Rustenburg in Zaandam aangemeld voor de Kleur Buiten Prijs. Deze Prijs wordt uitgereikt door de Stichting Kleur Buiten met als doel het stimuleren van het bewust gebruik van kleur in de architectuur, de stedenbouw en de openbare ruimte.

Het kleurconcept voor Hermitage Shopping Zaandam/De Tsaar Nieuw Rustenburg is vanuit verschillende invalshoeken opgesteld. In het algemeen draagt de toepassing van kleur bij aan een bewuste beleving van het gebouw door gebruikers en passanten. Hier wordt kleur ingezet om de identiteit van de verschillende bouwdelen te versterken, als middel om oriëntatie te bevorderen en als accent voor specifieke onderdelen. Overdag zijn het vooral de verschillende materialen met hun eigen kleur en textuur die voor de uitstraling zorgen. In de avond- en nachtsituatie nemen de verlichte entrees en loggia’s dit aspect voor hun rekening.

Hermitage Tsaar Zaandam

Helaas zijn we in de tweede ronde afgevallen. Op 10 februari is de prijs toegekend aan Geurst en Schulze architecten voor hun project Le Medi in Rotterdam. We feliciteren Geurst en Schulze architecten van harte met het winnen van de prijs.