Leidsche Rijn Centrum is nu werkelijkheid

10 juni 2013
Supervisie Leidsche Rijn

Met de opening, afgelopen zaterdag, van het nieuwe NS-station Leidsche Rijn heeft het toekomstige centrum van dit stadsdeel een adres gekregen. Het station ligt direct aan de A2 en vormt samen met de nieuwe huisvesting van CapGemini het eerste signaal dat hier een echt centrum zal ontstaan.

De bebouwing van het kantoor, het parkeergebouw en het station zijn de eerste zichtbare uitingen van het masterplan Leidsche Rijn Centrum, waarvoor Rijnboutt de uitwerking van het noordelijke plandeel heeft gemaakt.

Supervisie Leidsche Rijn

Het nieuwe stationsgebouw en het kantoor van CapGemini geven samen vorm aan het Reykjavikplein, het stationsplein aan de noordkant. Er mist hier weliswaar nog een gevelwand, en ook de mogelijke kiosken tegen de spoordijk aan ontbreken nog, maar toch is hier al zichtbaar welke sfeer Leidsche Rijn centrum zal kenmerken. Mooi vormgegeven stedelijke plein- en straatruimte, met goede materialen en eenheid tussen gebouwen en stedelijke ruimte. Het inrichtingsplan is gemaakt door Lodewijk Baljon landschapsarchitecten.

Supervisie Leidsche Rijn

Op de Provada werd vorige week bekend gemaakt dat de bouw van het centrum zuid nog dit jaar van start zal gaan.

Supervisie Leidsche Rijn
Supervisie Leidsche Rijn