Leidsche Rijn Centrum Noord

18 juli 2006
medium (20)

Rijnboutt van der Vossen Rijnboutt bv is geselecteerd voor het maken van het stedenbouwkundige plan van Leidsche Rijn Centrum Noord.

Over enkele jaren zal de ontwikkeling van Leidsche Rijn worden bekroond met de realisatie van het nieuwe stadscentrum. Dit stadscentrum gelegen rondom de kruising van de A2 en de spoorlijn beloofd een bijzonder stuk stad te worden. Naast een directe functie voor de bewoners van Leidsche Rijn zal het, na de binnenstad, het belangrijkste centrum van Utrecht worden.

In het masterplan Leidsche Rijn Centrum, opgesteld door Projectbureau Leidsche Rijn in samenwerking met Jo Coenen Architekten en Urban Xchange, neemt Leidsche Rijn Centrum Noord een bijzondere positie in. Gelegen ten westen van de A2 en ten noorden van de spoorlijn dient het plaats te geven aan ca. 200.000 m2 gemengde functies (kantoren, wonen, congrescentrum, hotel, winkels etc.). Tevens is Leidsche Rijn Centrum Noord de plek waar het hoogste gebouw van Nederland zijn plaats moet krijgen. Op basis van het masterplan hebben Burgfonds en de Architekten Cie. deze lente een voorstel gedaan voor dit hoogste gebouw: Belle van Zuylen (262 meter hoog).