Lezing Kees Rijnboutt tijdens symposium Erasmus Festival 2011

22 november 2011
Aabe Fabriek

Kees Rijnboutt zal vandaag tijdens het symposium ‘AaBe in Perspective; social, public and cultural aspects of public space in Tilburg’ een lezing houden in de voormalige AaBe textielfabriek in Tilburg.

Het symposium is in het kader van het Erasmus Festival van 2011 georganiseerd door Bouwinvest in samenwerking met de gemeente Tilburg. Andere sprekers tijdens het symposium zijn Joan Busquets, winnaar van de Erasmusprijs 2011, Peter Noordanus, burgemeester van Tilburg en Arnoud-Jan Bijsterveld, hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg.

Aabe Fabriek

In zijn lezing behandelt Kees Rijnboutt onder andere de herontwikkelingsopgave van de AaBe textielfabriek en blikt hij terug op een lange samenwerking met Joan Busquets.

Aabe Fabriek

Rijnboutt werkt momenteel in opdracht van Bouwinvest aan het ontwerp voor de herbestemming van de rijksmonumentale AaBe textielfabriek. Het complex wordt getransformeerd naar een eigentijds winkelcentrum met een mix van woonwinkels, horeca en buurtwinkels. Het AaBe complex is een deelproject uit het Masterplan Piushaven.