Nieuwezijds Voorburgwal 225 in Bouwwereld

Publicatie in rubriek Mooi Gedaan van Bouwwereld #04/2021

29 juli 2021
Nieuwezijds Voorburgwal A'dam 14 09 2020 184 LR

De herbestemming van het Telegraafgebouw aan de Nieuwezijds Voorburgwal 225 is uitgelicht in de rubriek Mooi Gedaan van Bouwwereld #4/2021. De publicatie roemt de dieptewerking van de gevel en de goede geleiding van de bezoekers.

 

“Rijnboutt boog zich over de transformatie en renovatie van het voormalige Amsterdamse Telegraafgebouw naar moderne kantorencomplex. De ruimtes op de begane grond zijn herbestemd voor retail. Bij de herbestemming is een voormalige verbinding met Kalverstraat 28 hersteld. De oude ‘pershal’ maakt tevens deel uit van de retailruimte. Het gedeelte met retail krijgt een ingang aan de Kalverstraat en de Nieuwezijds Voorburgwal.
Bij de gevelrenovatie van het rijksmonument zijn de vliesgevelprofielen direct op het constructieve staal gemonteerd. Dat vereiste in de engineering een nauwe samenwerking tussen de ruwbouw (constructief staal) en afbouw (vliesgevel). De grote vinnen geven in het gevelbeeld een mooi dieptewerking tussen horizontaal en verticaal. De pui aan de Kalverstraat omvat onder meer een mooi slank MHB-profiel dat speciaal in een ronding gezet is voor de etalages. Met deze ronding worden bezoekers goed geleid naar de entree van de winkel. Kozijnen zijn behandeld met speciale verometal coating.”, aldus hoofdredacteur Peter de Winter van Bouwwereld.

Bekijk het volledige artikel (voor abonnees) op Bouwwereld.nl.

Spread van Nieuwezijds Voorburgwal 225 in rubriek Mooi Gedaan van Bouwwereld
Cover Bouwwereld #4/2021