Ontdek onze projecten tijdens Dag van de Architectuur in Haarlem & Utrecht

17 juni 2021
Rijnboutt-ROOTZ Haarlem-bird eye render

Op zaterdag 19 juni wordt in heel Nederland de Dag van de Architectuur georganiseerd. Zowel architectuurcentrum AORTA in Utrecht als ABC Architectuurcentrum in Haarlem hebben een uitgebreid programma samengesteld, waarmee geïnteresseerden zelf een route door de stad kunnen maken. Een viertal collega’s heeft speciaal voor deze tours een vlog gemaakt om meer te vertellen over onze (aankomende) projecten.

 

Het thema van Dag van de Architectuur is dit jaar Architectuur / Klimaat. Wat is de invloed van het klimaat op de omgeving, gebouwen en mobiliteit en hoe kan ruimtelijk ontwerp bijdragen om van de stad een aantrekkelijke en klimaatbestendige plek te maken? Voor architectuurliefhebbers dé kans om markante gebouwen en bijzondere publieke ruimtes op een nieuwe manier te leren kennen.

Richard Koek in Zijdebalen Utrecht
Post  Utrecht Neude Oudegracht

Bezoek de wijk Zijdebalen en Post Utrecht

Tijdens de Dag van de Architectuur in Utrecht kom je meer te weten over de veelzijdige wijk Zijdebalen, waarvoor wij de inrichting van de openbare ruimte en het ontwerp van het paviljoen hebben verzorgd. Onze collega Richard Koek neemt je in vier verschillende vlogs mee door het ontwerp en de keuzes die zijn gemaakt. Andere vlogs in deze tour zijn van Nico Knipscheer van Venster Architekten, die meer vertelt over de architectuur in de wijk.

» Ga op ontdekkingstocht in Veelzijdig Zijdebalen

Ook Post Utrecht heeft een plek gekregen in het Utrechtse programma. Samen met andere bijzondere architectuur als House Modernes, het busstation in Leidsche Rijn en Raum der lusten is Post Utrecht opgenomen in de categorie ‘Blikvangers’. Onze collega Richard Zwagemaker had de eer om het verhaal van de transformatie uit de doeken te doen. Hij vertelt onder meer over de nieuwbouw aan de Oudegracht, waardoor het gebouw aan alle kanten geopend is én toegankelijk is geworden voor de stad.

» Leer meer over blikvanger Post Utrecht

Haave Haarlem wonen aan het water

Ontdek ROOTZ en HAAVE in Schalkwijk, Haarlem

Het accent van het programma in Haarlem ligt dit jaar op Haarlem-Oost en met name op stadsdeel Schalkwijk. Daar wordt nu immers volop gebouwd en de komende jaren staat er nog van alles te gebeuren. ABC wil het ‘architectuurklimaat’ van Schalkwijk laten zien aan de hand van wat er gaat komen én aan de hand van de bijzondere plekken en gebouwen die er nu al zijn. 

Onze collega’s Jurriën Boon en Michiel van der Drift vertellen in twee vlogs over het stedenbouwkundige plan en het inrichtingsplan van de openbare ruimte van ROOTZ, gesitueerd op het voormalige Belcantoterrein. Het wordt een groen boslandschap met een diversiteit aan gebouwen waarin je kunt wonen, werken en verblijven.

Daarnaast zijn onze collega’s Linda Nijhof en Marian Enders naar het nu nog braakliggende terrein aan de Louis Pasteurstraat in Haarlem afgereisd om de plannen voor het door water omsingelde nieuwbouwproject HAAVE toe te lichten. Het wordt een herkenbare nieuwe buurt, duurzaam, autoluw en toegerust op de verandering van het klimaat.

» Ga op zoek naar de huidige en toekomstige architectuur in Schalkwijk 
» Bekijk de flyer met de volledige route in Haarlem 

gerelateerd
over dit project