Overweldigende belangstelling voor start verkoop laatste fase Zijdebalen

20 februari 2017
Zijdebalen Utrecht

Op zaterdag 18 februari jl. startte in Lakay Eten & Drinken de verkoop van het laatste woonblok (fase IIb) van de nieuwe Utrechtse woonwijk Zijdebalen. Deze omvat 51 stadsappartementen voor de verkoop en 70 huurwoningen die door bouwcombinatie Hurks/Van Wijnen wordt ontwikkeld en gerealiseerd. De start verkoop trok meer dan 500 geïnteresseerden. De belangstelling voor deze laatste fase van Zijdebalen is dus met recht overweldigend te noemen.

Zijdebalen wordt gefaseerd verkocht en gebouwd. De eerste fases zijn ondertussen gerealiseerd of in aanbouw. Deze woningen zijn allemaal verkocht. Op zaterdag 18 februari jl. startte de verkoop van de koopwoningen in het vierde en tevens laatste woonblok (fase IIb) met 48 luxe stadsappartementen en 3 unieke penthouses.

Huurappartementen

In totaal bestaat woonblok 4 uit 121 appartementen. Naast de 51 koopappartementen omvat deze fase 52 vrije sector huurappartementen bestemd voor Bouwinvest en 18 sociale huurappartementen bestemd voor de Utrechtse woningcorporatie Mitros.

Lubro fabriek

De historische Lubro fabriek maakt ook onderdeel uit van blok 4. Hierin komen 6 herenhuizen die later dit jaar in verkoop zullen gaan. Ook komen hier een restaurant en plekken om te werken

Water en groen

Zijdebalen ligt aan de rand van het centrum van Utrecht. Een plan dat wonen in de stad combineert met de rust van water en groen. Zijdebalen ontleent zijn naam aan de voormalige zijdefabriek en buitenplaats met zijn prachtige tuinen aan de Vecht. De nieuwe woonwijk bestaat uit vier woonblokken met in totaal circa 500 woningen.

Wijk met karakter

Hurks en Van Wijnen zijn samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van dit nieuwe stukje Utrecht. Zijdebalen is niet zomaar een nieuwbouwwijk. De inrichting van de openbare ruimte is zeer hoogwaardig en de stedelijke architectuur van de gebouwen is met veel detail en variatie vormgegeven. Zijdebalen is kortom een wijk met karakter waar je comfortabel, luxe en ontspannen woont aan De Vecht en dicht bij het centrum. Voor meer informatie over het project en de verkoop, kijk op www.zijdebalen.nl