Post Utrecht genomineerd voor NRP Gulden Feniks

08 juli 2021
post utrecht

Post Utrecht is genomineerd voor de NRP Gulden Feniks, dé prijs voor de beste renovatie- en transformatieprojecten van Nederland. De transformatie van het voormalig hoofdpostkantoor aan de Neude is samen met zeven andere projecten geselecteerd uit 54 inzendingen. De jury zal de winnaars bekend maken op 16 november 2021 tijdens het NRP Congres. Bekijk alle genomineerden.

 

Voor de NRP Gulden Feniks 2021 nomineerde de jury acht projecten in de categorieën Renovatie, Transformatie en Gebiedstransformatie. Opvallend is dat het bij maar liefst zeven van de acht projecten om een monument gaat, dat gerenoveerd werd of een andere bestemming kreeg. De jury maakte een selectie uit alle inzendingen, waarna zij de geselecteerde projecten gedurende twee dagen heeft bezocht. Tijdens de bezoeken werd ook uitvoerig met de inzenders gesproken. Na een gedegen discussie nomineerde de jury acht projecten.

Jury

De jury van de NRP Gulden Feniks bestaat uit Geurt van Randeraat, voorzitter (SITE urban development), Harry Abels (Abels & Partners Architecten), Thijs Asselbergs (Architectuurcentrale Thijs Asselbergs en hoogleraar TU Delft), Bess Blomjous (Studio BESS) Jack Hock (Strijp-S, Stichting Trudo), Marlon Huysmans (Fabuleux Destin), Jaap Wiedenhoff (ABT Ingenieursbureau) en Dirk Baalman (bouwkundige en architectuurhistoricus). Secretaris van de jury is Cilly Jansen m.m.v. Margot de Jager (Architectuur Lokaal).

post utrecht
post utrecht

Over Post Utrecht

Ooit was het een van de belangrijkste gebouwen in de stad: het postkantoor. De plek die je verbond met de rest van de wereld. In 2011 sloot het iconisch rijksmonument van Joseph Crouwel in Utrecht als laatste hoofdpostkantoor van Nederland haar deuren. Het indrukwekkende gebouw heeft echter niets van haar relevantie voor de stad verloren. Het iconische rijksmonument Post Utrecht is getransformeerd tot een multifunctionele bestemming met onder andere bibliotheek, winkels en horeca. Als huiskamer van de stad vormt het opnieuw het bruisende middelpunt dat het ooit was.