Post Utrecht genomineerd voor NRW Jaarprijs 2020

09 oktober 2020
NRW Jaarprijs

De vakjury van de Nederlandse Raad Winkelcentra heeft Post Utrecht genomineerd voor de NRW Jaarprijs.

“Post Utrecht, het voormalige Hoofdpostkantoor aan de Neude in Utrecht, is getransformeerd naar een multifunctionele bestemming: het nieuwe centrum van Utrecht. De mix van functies – retail, horeca, cultuur, leisure en openbare voorzieningen – versterken elkaar. Post Utrecht biedt bezoekers en inwoners van Utrecht een ultieme beleving, gemak en verschillende voorzieningen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

De bibliotheek is een ontmoetingsplek waar je niet alleen boeken kunt lenen of lezen, studeren of werken, maar ook koffie kunt drinken of lunchen. Het heeft een auditorium, filmzaal, open podium en diverse vergaderruimten. De retailunits aan de Oudegracht, met een groot vloeroppervlakte, bieden retailers de ruimte om de gewenste beleving en dienstverlening tot zijn recht te laten komen. Samen met de foodmarkt en horeca in de Potterstraat maakt het Post Utrecht tot de nieuwe winkel hotspot van Utrecht.

Het voorheen gesloten bastion had alleen een entree aan de Neude die het publiek toegang gaf tot de grote hal waarin het postkantoor gevestigd was. Deze is nu volledig voor publiek toegankelijk met extra ingangen aan de Oudegracht en de Potterstraat. Het is herontwikkeld met respect voor de historische en maatschappelijke waarde van het gebouw. Het multifunctionele programma maakt het toekomstbestendig en waardevol voor komende generaties.”

Over de NRW Jaarprijs

De NRW Jaarprijs wordt uitgereikt aan de beste retailontwikkeling van Nederland. Het vernieuwende karakter en de commerciële aantrekkelijkheid van het project voor consumenten en ondernemers spelen daarbij een belangrijke rol.

De uitreiking van de NRW Jaarprijs 2020 vindt plaats op 10 december 2020.