Presentatie Jaap Hoving tijdens NEPROM New Gen City Tour Amsterdam

over retailontwikkelingen in Amsterdam & ontwerp en retailopgaven van het Rokin

18 oktober 2016
Hudson's bay Amsterdam

De NEPROM New Generation, het netwerk van jonge ontwikkelaars, organiseert op dinsdag 18 oktober de jaarlijkse New Gen City Tour. Na de succesvolle Tour naar Rotterdam in 2015 gaan we nu naar Amsterdam.

De ontwikkelingen in Amsterdam zijn talrijk. Niet alleen op de Zuidas en langs de IJ-oevers in Noord wordt volop gebouwd, ook in Amsterdam-West en Oost vinden veel ontwikkelingen plaats. Op het gebied van retail zien we bovendien in de binnenstad veel gebeuren en er worden nieuwe concepten gelanceerd.

Wat gaan we doen? We verzamelen om 12.30 uur op Overhoeks in Amsterdam-Noord. Het gebied is volop in transitie met de ADAM Tower (voormalige Shell-toren) als nieuwe blikvanger. Wij gaan op bezoek bij B’mine@Overhoeks, woontoren in aanbouw, en krijgen er een toelichting door ontwikkelaar AM. Vervolgens stappen we op de fiets, nemen we de pont over het IJ en koersen naar het Marineterrein, een prachtige locatie aan het IJ die de komende jaren tot ontwikkeling wordt gebracht. Tim Hendrikx (MOOI lost op) geeft een toelichting op de geschiedenis van het Marineterrein, de huidige stand van zaken, de fasering en hoe de programmering van het gebied vorm heeft gekregen.

Voor vastgoedontwikkelingen op het gebied van retail fietsen we door naar de binnenstad. We maken een stop bij het pand van de toekomstige Hudson’s Bay aan het Rokin. Jaap Hoving (Rijnboutt) geeft er een presentatie over ontwerp en retailopgaven geïllustreerd met voorbeelden van retailontwikkelingen in Amsterdam Centrum, waaronder die van Hudson’s Bay. Aansluitend bezoeken we de Kalvertoren, die wordt herontwikkeld door Kroonenberg Groep en 3W real estate. We keren terug naar Amsterdam-Noord waar we de dag afsluiten met een diner in Tolhuistuin, gevestigd in de oude kantine van Shell.

http://www.neprom.nl/Lists/Nieuws/artikel.aspx?ID=1413&Source=/default.aspx