Rijnboutt onderdeel expositie Gebouwde Trots

20 juni 2020
The Cohesion Cobana Rotterdam

Vandaag – op de Dag van de Architectuur – start de expositie GEBOUWDE TROTS in het ABC Architectuurcentrum in Haarlem. Rijnboutt neemt deel met het project Cobana op Katendrecht, Rotterdam.

 

Cobana bestaat uit twee woontorens met 375 huurwoningen voor starters. Vanuit de verwachting dat in 2050 de helft van de Nederlandse bevolking alleenstaand is, speelt Cobana in op het concept ‘co-living’. Gebruikmakend van gemeenschappelijke voorzieningen als dakterrassen, een lobby/huiskamer, een bibliotheek, wifi, deelauto’s en -scooters stimuleert Cobana onderlinge ontmoetingen tussen bewoners om samen ruimten, activiteiten, voorzieningen, levenservaringen en kennis te delen.

Cobana voegt zich naadloos tussen typische Rotterdamse havengebouwen als Codrico, de Maassilo en graansilo’s. Deze industriële en functionele gebouwen zijn met een geraffineerd gevoel voor esthetiek ontworpen. De robuuste materialen (beton, staal, metselwerk), de afleesbare draagconstructies in de gevel (balken, kolommen, rasters en consoles) en accenten als glazen kubussen voor daglichttoetreding, hoge expressieve dakranden, luifels, transportbruggen, vluchtbalkons en -trappen zijn als inspiratiebron gebruikt tijdens het ontwerpproces.

Trots

Wij zijn trots op dit project omdat wij met Cobana een antwoord hebben op de vraag die in Rotterdam (en in andere studentensteden) leeft: de behoefte aan betaalbare woningen voor jonge, net-afgestudeerden in het centrum van de stad.

The Cohesion Cobana Rotterdam

Expositie bezoeken?

De expositie loopt nog tot en met 15 oktober 2020. Het ABC Architectuurcentrum Haarlem is geopend voor bezoekers die een tijdslot hebben gereserveerd. Reserveren kan via 06 – 2359 8889. Bezoek de website van ABC Architectuurcentrum Haarlem voor meer informatie.