Start bouw horecapaviljoen Zijdebalen in Utrecht

01 augustus 2018
Zijdebalen Utrecht

De bouw van het horecapaviljoen op het centrale plein van Zijdebalen is gestart. Het Paviljoen is ontworpen door Rijnboutt als onderdeel van de openbare ruimte en is transparant en alzijdig georiënteerd. Het Paviljoen krijgt een hoogwaardige uitstraling met verduurzaamd houten kozijnen en luifel, een groendak én aan de achterzijde een kunstwerk bestaand uit historische kaartbeelden van de Bemuurde Weerd, geprint op strekmetaal.

‘Het paviljoen zal als eyecatcher een centrale ontmoetingsplaats in Zijdebalen worden en de levendigheid op het plein verder vergroten. We starten alvast met de bouw, en de komende maanden gaan we op zoek naar een goede exploitant en koper voor het paviljoen met circa 110 m2 VVO horecaruimte.’, aldus Middelburg en Klijsen ontwikkelingsmanagers namens Hurks en Van Wijnen.

Zijdebalen ligt op loopafstand van het historische hart van Utrecht. Het stedenbouwkundig plan bestaat uit vier woonblokken met in totaal ruim 480 woningen. De grote verscheidenheid van woningtypes zorgt voor een aantrekkelijk aanbod. Ook de invulling van de openbare ruimte kreeg veel aandacht. Zo wordt de kade van de Vecht (de Zeedijk) voorzien van een statige bomenrij en de woonstraten tussen de bouwblokken zijn breed aangelegd, zodat er veel ruimte ontstaat tussen de bebouwing. In de Zijdebalenstaat – tussen woonblok 3 en woonblok 4 – wordt een nieuwe stadsgracht aangelegd. Een nieuw plein aan de westzijde van blok 2 vormt het hart van het plangebied. De binnentuinen van blok 2 en 4 worden voorzien van fraaie smeedijzeren toegangspoorten, geïnspireerd op de toegangspoort van het landgoed Zijdebalen dat vroeger op deze locatie stond.

Zijdebalen Utrecht