Succesvolle kick-off opleidingsprogramma Rijnboutt Jong

23 april 2021
Frederik Vermeesch presenteert tijdens eerste editie Rijnboutt Jong in Amsterdam

Gisteren is ons tweejarige interne opleidingsprogramma voor alle junioren en medioren van start gegaan. Rijnboutt Jong geeft onze jonge collega’s een vliegende start van hun carrière. Het belangrijkste doel? Het versnellen van de ontwikkeling, zowel op persoonlijk als vakinhoudelijk vlak, om zo de ontwerpkracht van ons bureau en het werkplezier te vergroten.

 

Ontwikkeling en verbinding staan centraal

Tijdens het programma Rijnboutt Jong komen de junior en medior collega’s samen bij acht bijeenkomsten. Iedere bijeenkomst bevat een intervisie-onderdeel waarbij alle deelnemers uitdagingen en oplossingen kunnen delen. Op deze manier leren de nieuwe collega’s elkaar beter kennen en ontstaat er een groeps- en vakoverstijgende verbinding. 

Ook senior collega’s en partners spelen een belangrijke rol in het programma als sprekers en workshopleiders. Op informele wijze begeleiden ze hun jongere collega’s en delen hun persoonlijke verhalen en ervaringen. Aan het eind van het traject weten alle junioren en medioren precies bij wie ze voor wat terecht kunnen en waar hun eigen kwaliteiten en expertise liggen.

Rijnboutt Jong boek
Janneke Griep presenteert tijdens eerste editie Rijnboutt Jong in Amsterdam

Jezelf presenteren, online én offline

De eerste sessie van Rijnboutt Jong ging over personal branding, storytelling en presentatietools. Hoe neem je je publiek mee in je verhaal? Wat is je doelgroep? In groepjes werden er tijdens de interactieve workshop pitches voorbereid en gepresenteerd voor diverse doelgroepen. In volgende bijeenkomsten komen onder andere thema’s als persoonlijk leiderschap, time- en relatiemanagement en ontwerpmethodologieën aan bod.

Het was onze eerste COVID proof bijeenkomst, waarbij ruim afstand gehouden werd en alle aanwezigen voorafgaand een test hebben gedaan. Het opleidingsprogramma Rijnboutt Jong is ontwikkeld in samenwerking met Bureau de Bont, gespecialiseerd in business- en organisatieontwikkeling.