Sustay start met bouw 399 huurwoningen in Leidsche Rijn

09 mei 2017
Supervisie Leidsche Rijn

Begin mei is ontwikkelaar van duurzame en betaalbare huurwoningen Sustay gestart met de bouw van honderden huurappartementen in Utrecht, verdeeld over twee gebouwen, welke deel uitmaken van het nieuwe stadshart Leidsche Rijn Centrum.

De appartementencomplexen zijn ontworpen door architectenbureaus DiederenDirrix en Het Ontwerp Team. Alle woningen worden gebouwd door bouwbedrijf De Vries & Verburg. Het complex B@ducated betreft 250 studio’s en is als woonproduct gericht op startende young professionals. Sustay houdt dit project zelf in belegging. Het andere project, genaamd Reykjavik, betreft 149 huurappartementen. Deze vrije sector appartementen met 2 of 3 kamers, variërend van 40 m2 tot 90 m2, voorzien net als B@ducated volledig in het segment waar de stad Utrecht heel veel behoefte aan heeft. Het gebouw Reykjavik is via Syntrus Achmea Real Estate and Finance als eindbelegging gekocht door het pensioenfonds voor de Metaalelektro (PME).

Menno Schapendonk, directie van Sustay, licht enthousiast toe: “Er is enorm veel vraag rondom de stad Utrecht naar betaalbare vrije sector huurwoningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Daarnaast wordt Leidsche Rijn Centrum het tweede stadscentrum van Utrecht en heeft deze strategische locatie een snelle verbinding met het oude stadscentrum. Sustay is geweldig trots als ‘new kid on the block’ een invulling te kunnen geven aan betaalbaar wonen.”

Giel van Wijk, projectmanager van Sustay, vertelt: “Het worden gebouwen met allure voor jonge bewoners, voorzien van alle faciliteiten en voorzieningen in de omgeving die je je kunt wensen. Dit woningtype is schaars in de stad en zal verpakt worden in mooi ontworpen gevels, voorzien zijn van halfverdiept parkeren en grote binnentuinen. Qua duurzaamheid worden onder andere zaken als autodelen, elektrisch laden en een zonnedak geïntegreerd in de ontwikkeling. Daarnaast zal de binnentuin in participatie met de toekomstige bewoners uitgewerkt worden. Binnen Sustay spelen we met het leuke idee om op het gebied van meubilair en inrichting van de binnentuin een prijsvraag te organiseren. We geloven namelijk erg in co-creatie.”

Stadshart Leidsche Rijn Centrum heeft alle winkels en voorzieningen voorhanden, een direct verzorgingsgebied van zo’n 450.000 mensen en is gesitueerd op een knooppunt van spoor-, bus-, auto- en fietsverbindingen. De strategische werklocaties Papendorp en Lage Weide en het nieuwe Antoniusziekenhuis en bioscoop Cinemec liggen om de hoek.

Half juni zal op een locatie nabij een innovatief event plaatsvinden waar genodigden op zeer vernieuwende wijze middels virtual reality vooruit kunnen blikken op de totstandkoming van B@ducated. In een paar minuten wordt anderhalf jaar spectaculair vooruit geblikt. Daarnaast zal Sustay deze dag nog een andere verassing onthullen.

De daadwerkelijke oplevering van beide gebouwen staat gepland op najaar 2018.

Supervisie Leidsche Rijn