Transformatie C&A gebouw Damrak

18 oktober 2012
Beurspassage Damrak

Samen met RAMSA (Robert Stern) is Rijnboutt architect voor de verbouwing van het C&A gebouw aan Damrak 70. Deze week is de website www.nowadays.nl van de ontwikkelingen rond het Damrak en de Nieuwendijk online gegaan en krijgt het project aandacht van de Telegraaf, het Parool en AT5.

Het C&A gebouw zal in opdracht van Bouwinvest en Top Vastgoed getransformeerd worden tot meer dan 18.000 vierkante meter nieuwe winkelruimte en gaan functioneren als nieuwe hoogwaardige stedelijke ontmoetingsplek in de binnenstad. De transformatie is, samen met de ontwikkeling van Nieuwendijk 196 door Rijnboutt, een van de sleutelprojecten in het gemeentelijke project 1012 om het unieke karakter van de binnenstad te versterken. Met een wekelijkse stroom van 420.000 passanten over het Damrak, neemt de nieuwe retail-ontwikkeling een prominente plaats in binnen het winkelhart van Amsterdam.

Beurspassage Damrak

Met het ontwerp van RAMSA en Rijnboutt word het gebouw aangepast aan de eisen van retailers op wereldniveau en krijgt het gebouw een uitstraling die past binnen het beeld van de binnenstad. De transformatie maakt een groot aantal vierkante meters nieuw, ruim winkeloppervlak beschikbaar en zal, samen met de transformatie van Nieuwendijk 196, een economische impuls gaan geven aan het entreegebied van de stad.