Twee nieuwe woontorens voor Katendrecht

09 juli 2016
The Cohesion Cobana Rotterdam

Heijmans en IC Netherlands hebben een overeenkomst getekend voor het ontwikkelen en bouwen van circa 350 huurappartementen in de gemeente Rotterdam. In opdracht van IC Netherlands worden twee woontorens gerealiseerd aan de Bananenstraat in de wijk Katendrecht. Naar verwachting wordt het project oktober 2019 opgeleverd.

Het appartementencomplex krijgt, naar een ontwerp van Rijnboutt, een stoere en robuuste uitstraling die past bij de andere gebouwen op Katendrecht. De appartementen zijn specifiek bedoeld om hoger opgeleiden, die net een baan hebben, voor langere tijd te binden aan de stad en zo in te spelen op toename van deze doelgroep op de woningmarkt. Gemeenschappelijke functies, zoals een kookstudio en flexwerkruimtes, bieden de bewoners extra comfort en versterken de sociale binding. De gebouwen krijgen ook voorzieningen zoals een restaurant, stomerij, fietsenstalling en parkeergelegenheid.

The Cohesion Cobana Rotterdam

Katendrecht maakt sinds 2000 een ware metamorfose door. De grootschalige herontwikkeling van havengebied naar woon- en werkgebied richt zich op het aantrekken van nieuwe bewoners, ondernemers en bezoekers. Het project past binnen het bestemmingsplan van de gemeente Rotterdam. Heijmans verwacht in de loop van 2017 te kunnen starten met de bouw.

Lees het volledige artikel van Heijmans