Uitvoering The Olympic 1962, Stadionplein Amsterdam in volle gang

transformatie van Rijksmonument voormalige noordelijke Citroëngarage

17 augustus 2017
Citroen Garage

Het Citroën noordgebouw is inmiddels volledig ingepakt in een steiger waardoor het gebouw in het geheel aan het zicht is onttrokken. Achter de schermen gaat de bouw op volle snelheid door.

Renovatie van de gevel

De ingepakte gevel wordt volledig gerenoveerd waarbij de oorspronkelijke stalen ramen in oude luister worden hersteld met toevoeging van moderne beglazing en hoogwaardige dichtingen. Na een aantal tests is een definitieve proefpui beoordeeld door architect, opdrachtgever en vertegenwoordigers van Monumenten en Archeologie van de gemeente Amsterdam. De pui is goedgekeurd en is daarmee de standaard voor de gehele renovatie van de gevel.

Citroen Garage

Spectaculair uiterlijk

De gesloten borstweringen zijn ontdaan van de metalen beplating die in de 80er jaren is aangebracht. De nieuwe bekleding van de dichte delen van de gevel is gelijk met de proefpui beoordeeld. De afwerking met witte glastegels op een isolerende ondergrond geven het gebouw straks een sprankelend en spectaculair uiterlijk waarbij tevens de isolatie van de gevel op orde is gebracht.

Citroen Garage

Volg de bouw via de webcam

Via bijgevoegde link is de bouw met een webcam vanuit de marathontoren te volgen. Begin 2018 is het project naar verwachting gereed. Het rijksmonument en sluitstuk in het ensemble van Jan Wils kan dan een nieuw leven beginnen. http://www.theolympic.amsterdam/page/view-the-construction