Utrecht Bouwt: Zijdebalen, wonen op de drempel van het Stadshart

24 mei 2017
Zijdebalen Utrecht

Op een unieke locatie in Utrecht, aan de Vecht en op rand van het historische centrum, ontstaat een nieuwe woonwijk: Zijdebalen. Zijdebalen bestaat uit bijna 500 woningen, verdeeld over vier woonblokken die allen op een half verdiepte parkeergarage staan, met daarboven groen ingerichte binnentuinen.

Met Zijdebalen ondergaat het gebied een hele metamorfose: van bedrijventerrein naar een multifunctioneel binnenstedelijk woongebied. De verscheidenheid van woningtypes (van statige herenhuizen tot aan fraaie lofts en appartementen) en het aanbod van zowel koop-, sociale huur- en vrije sectorhuurwoningen maakt van Zijdebalen een gewilde buurt om in te wonen, voor zowel starters als doorstromers. Het maakt van Zijdebalen een vitale en levendige wijk waar plek is voor iedereen. Met Zijdebalen wordt tevens goed ingespeeld op de ambitie van gemeente Utrecht om te groeien naar een stad met een kwalitatieve leefomgeving van 400.000 inwoners.

Zijdebalen wordt ontwikkeld en gerealiseerd door Hurks en Van Wijnen, met veel aandacht voor de openbare ruimte, een eigen identiteit en historische elementen. Hiermee sluit Zijdebalen naadloos aan op de allure van de oude grachtenpanden in het centrum van Utrecht. In het eerste en tweede woonblok wordt inmiddels fijn gewoond. Het derde woonblok is in de zomer van 2018 gereed en met het vierde woonblok wordt de zomer van dit jaar gestart met de bouw.

Lees het hele artikel op www.duic.nl