Verschillende huurcontacten afgesloten tijdens Provada voor The Olympic Amsterdam

26 juni 2017
Citroen Garage

Het Bouwinvest Office Fund rondde op de Provada een aantal huurcontracten af voor The Olympic Amsterdam. Door de huurcontracten voor The Olympic Amsterdam krijgen de plannen om het Olympisch Stadiongebied te transformeren tot een bruisend verblijfsgebied steeds meer vorm.

Het komt maar zelden voor dat een vermogensbeheerder (Bouwinvest) zo in samenhang kan ontwikkelen (met ontwikkelaar Peak Development); een compleet binnenstedelijk gebied wordt opnieuw op de kaart gezet. Het biedt ruim 100.000 m2 functiemix: wonen, werken en recreëren, met een focus op sport, bewegen, mobiliteit, innovatie en kunst & cultuur. Ruim voor opleverdatum zijn de gebouwen voor het grootste gedeelte verhuurd. En dat in sommige gevallen tegen huurprijzen die naar verluidt de €400 euro per m2 overstijgen.

In de voormalige ruimte van VakZuid en Harbour Café verwacht MaMa Kelly haar deuren in september te openen. Deze urban bistro begon in 2015 in het voormalig ketelhuis van De Caballerofabriek in Den Haag. Het restaurant in Amsterdam is in totaal 1187 m2 groot en krijgt een terras. CBRE Asset Services heeft Bouwinvest begeleid bij de totstandkoming van de overeenkomst met MaMa Kelly. In Building 1962 betrekt Restaurant Neni 1130m2 op de begane grond. Dit is de vijfde vestiging in Amsterdam. Neni biedt ook plaats aan Neni Deli, voor sappen, salades en sandwiches. Naar verwachting zal Neni Amsterdam in de zomer van 2018 open gaan.

Op de bovenste verdieping van The Olympic Amsterdam zal Parcom Capital zich gaan vestigen. Parcom, opgericht in 1982, is een mid-market private equity-fonds dat zich richt op het investeren in hoogwaardige, toonaangevende bedrijven in de Benelux. Parcom betrekt 816 m2 op de derde verdieping en gebruikt exclusief een deel van het dakterras met uitzicht op het Olympisch Stadion, de Zuidas en Oud-Zuid. Van Zuylen Vastgoed Partner begeleidde de verhuurtransactie namens Parcom.

Peak Development begeleidde de onderhandelingen met Parcom en Neni namens Bouwinvest. Met alle huurders in The Olympic Amsterdam is tevens een Green Lease-overeenkomst gesloten. Alle contracten bevatten een intentieverklaring om het gebouw duurzaam te gebruiken.

The Olympic Amsterdam biedt vanaf begin 2018 meer dan 100.000 m2 ruimte om te wonen, werken, sporten, feesten en ontspannen. Ook is er straks ruimte voor grote evenementen die passen bij de geschiedenis van de plek. Sport, mobiliteit en innovatie vormen daarbij steeds het uitgangspunt. Het plan voor het rijksmonumentale gebouw uit 1962 is van de hand van Rijnboutt Architecten. Eerder besloot sportmerk Under Armour haar Europese hoofdkantoor hier te vestigen. Bierman Henket ontwierp het plan voor het gebouw uit 1931, dat volledig in gebruik zal worden genomen door Pon Holdings en tot Move zal worden omgedoopt.