Voormalige C&A Vredenburg Utrecht krijgt nieuw gezicht

19 juni 2019
Voormalig warenhuis van C&A

De transformatie van het voormalige C&A gebouw op de hoek van Het Vredenburg en de st Jakobsstraat vordert gestaag.

De bestaande gevel aan het Vredenburg is inmiddels geheel gesloopt en de nieuwe gevel is inmiddels zover dat het metselwerk kan worden opgetrokken. In de komende weken wordt het metselwerk met daarin de raamkaders van architectonische beton aangebracht. De lantaarn in deze gevel is op hoogte aangekomen en aannemer is begonnen met de montage van de vliesgevel.

De bestaande gevel aan de st Jakobsstraat is voorzichtig gewassen en wordt in de komende weken opnieuw gevoegd. Voor de keuze van het voegwerk zijn een aantal proeven opgezet zodat nauwkeurig bepaald kan worden welke voeg het beste aansluit bij het bestaande metselwerk. De bestaande stalen ramen worden voorzien van thermisch isolerende beglazing waarmee het gebouw ook energetisch wordt verbeterd.

In het interieur zijn voorbereidingen getroffen voor nieuwe rolrappen die de drie winkellagen met elkaar verbinden. In de winkel zal Decatlon worden gevestigd.

In de hogere bouwlagen is een vergadercentrum gevestigd dat na de transformatie zijn deuren weer zal openen. Op de bovenste verdieping is aan het Vredenburg een volledig nieuwe glasgevel voorzien met een bescheiden dakterras waarmee het vergadercentrum ook een echte blikvanger heeft.

In de komende maanden wordt hard doorgewerkt zodat het gebouw zich dit najaar weer in volle glorie kan tonen.