​Rijnboutt ontwerpt Hudson’s Bay Amstelveen

22 november 2016
HSB Amstelveen up mountain

De voormalige V&D-locatie in het centrum van Amstelveen wordt herontwikkeld tot nieuw warenhuis voor Hudson’s Bay. Het ontwerp is gemaakt door Rijnboutt.

Het bestaande gebouw wordt gesloopt tot op het betonskelet en op duurzame wijze voorzien van een nieuwe, transparante gevel. Het nieuwe warenhuis van ruim 21.000 m2 omvat zes lagen winkelruimte, van kelder tot en met de 4e etage. Tevens wordt een nieuwe parkeergarage met circa 450 plaatsen gerealiseerd.

a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer sloot namens het ASR Dutch Prime Retail Fund een langjarige huurovereenkomst met Hudson’s Bay voor het gehele gebouw. De vastgoedbeheerder heeft Top Vastgoed ingeschakeld als ontwikkelaar. Het technisch projectmanagement is in handen van Fimek Estate.

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay gaat meer leegstaande V&D-panden in het land overnemen. Deze maand zijn aan het Rokin in Amsterdam twee nieuw gerealiseerde panden opgeleverd, die eveneens door Hudson’s Bay gebruikt gaan worden. Ook die gebouwen zijn door Rijnboutt ontworpen.

www.architectenweb.nl