Catharinasteeg Leiden wint NRW Jaarprijs 2018

Prestigieuze prijs voor beste retailontwikkeling van Nederland

20 september 2018
catharinasteeg

Op de eerste dag van de Provada zijn de finalisten voor de NRW Jaarprijs 2018 bekend gemaakt. Rijnboutt werd voor maar liefst drie winkelprojecten genomineerd. Vandaag werd uit de vijf finalisten het winkelproject Catharinasteeg in Leiden als winnaar gekozen. Met gepaste trots nam Rijnboutt, samen met de opdrachtgever, de prijs op het Jaarcongres van Theater Amsterdam in ontvangst.

“De jury heeft grote waardering voor het teruggeven van deze historische locatie aan de inwoners en bezoekers van de stad Leiden. De ontwikkeling van dit stuk stad met een uitstekende mix van grote en kleine winkelunits, woningen en horeca is zeer geslaagd. [..] Met de ontwikkeling wordt goed ingespeeld op de trend waarin een compact kernwinkelgebied logisch onderdeel is van de stad als een geheel van verschillende functies, bezoek- en verblijfsdoelen. [..] Met dit project is niet altijd de makkelijkste weg bewandeld. Zichtbaar is het lef om historisch Leiden met het moderne stadsleven te verbinden. [..] Er is een hoogwaardig gebied ontstaan, zoals een retailontwikkeling hoort te bereiken.”

Foto’s uitrijking door Dimitri Valentijn.

Lees het volledige Juryrapport WINNAAR NRW Jaarprijs 2018 – Catharinasteeg Leiden

Mattijs Rijnboutt vertelt: “Onze winkelprojecten hebben een deel van het stadscentrum ingrijpend veranderd en gerevitaliseerd. We zijn trots dat we aan de basis staan van het ontwerp en samen met onze opdrachtgevers en andere teamleden een belangrijke positie hebben ingenomen in een verander(en)de retailmarkt.”

Catharinasteeg – Leiden

Ontwikkelaar MRP Development, eigenaar GRES Factory S.C.S./UBS Asset Management en architect Rijnboutt. Omvang 5.986 m2 retail en horeca.

Lees meer over de overige genomineerde winkelprojecten:

De Barones – Breda

Ontwikkelaars Kroonenberg Groep/3W real estate, eigenaar Kroonenberg Groep en architect Rijnboutt. Omvang 34.000 m2 retail en horeca

Hilvertshof – Hilversum Ontwikkelaars Kroonenberg Groep/Centrum Projecten, eigenaar Kroonenberg Groep en architect Rijnboutt. Omvang 28.500 m2 retail en horeca