Hoogstraat, Rotterdam genomineerd voor Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2020

10 juli 2020
hoogstraat

Rijnboutt is samen met partners IMd Raadgevende Ingenieurs en J. Buijse & Zn. genomineerd voor de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2020. Deze prijs wordt uitgereikt aan een project dat volgens de vakjury het beste scoort op het gebied van duurzaamheid. Het bijzondere stalen donorskelet dat gebruikt is bij de transformatie van Hoogstraat in Rotterdam heeft eraan bijgedragen dat dit project uit 43 inzendingen als een van de drie finalisten is geselecteerd.

 

Stalen donorskelet als primeur

Rijnboutt heeft in opdracht van Kroonenberg Groep samen met partners IMd Raadgevende Ingenieurs, J. Buijse & Zn. en Aannemersbedrijf van Alphen zorg gedragen voor de transformatie van drie wederopbouwpanden aan de Hoogstraat in Rotterdam. De panden zijn van binnen geheel getransformeerd en gekoppeld tot een woon-en winkelcomplex. Bij de transformatie is gebruik gemaakt van tweedehands constructieve stalen elementen, een zogenaamd donorskelet. In Nederland was het de eerste keer dat deze manier van hergebruik werd toegepast in een winkelgebouw.

Lees hier de volledige inzending van het project Hoogstraat 168-172, Rotterdam.

hoogstraat

Bekendmaking winnaars

De winnaars van de Nationale Staalprijs en Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2020 worden bekend gemaakt tijdens de Nationale Staalbouwdag 2020 op dinsdag 13 oktober.

Van elk genomineerd project zijn een beschrijving, afbeeldingen en een overzicht van de projectpartners te vinden op www.nationalestaalprijs.nl/nominaties.

Over de Nationale Staalprijs 2020

De Nationale Staalprijs is een tweejaarlijkse bouwprijs voor projecten met staal. De prijs bestaat sinds 1971. Deelnemen is mogelijk met projecten – nieuwbouw, verbouw of renovatie – in Nederland óf in het buitenland die geheel of gedeeltelijk in staal zijn uitgevoerd. De vakjury, onder aanvoering van architect Janneke Bierman, heeft de genomineerden geselecteerd uit in totaal 116 ingezonden projecten. De projecten nemen deel in een van de vijf categorieën: utiliteitsbouw, industriebouw, woningbouw, infrastructuur en karakteristieke stalen bouwdelen. Naast de vijf categorieën reikt de jury ook de Nationale Duurzaamheidsprijs uit voor het project dat volgens de vakjury het beste scoort op het gebied van duurzaamheid. Meer informatie: www.nationalestaalprijs.nl