Primark komt naar Hilvertshof

04 juni 2015
Hilvertshof

Primark wordt naast H&M en Zara de derde grote publiekstrekker van Hilvertshof dat momenteel in een grote verbouwing zit. Primark krijgt 5.500 vierkante meter winkelruimte over de begane grond en de eerste verdieping. Ook de andere twee kledingzaken gaan naar twee verdiepingen. Het populaire Primark heeft nu 12 vestigingen in Nederland, waaronder Almere. Het snelgroeiende bedrijf heeft in totaal 293 filialen in negen Europese landen: Engeland, Ierland, België, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Het hoofdkantoor staat in het Ierse Dublin.

Kroonenberg Groep, eigenaar van Hilvertshof was al lange tijd met Primark in onderhandeling over de komst naar Hilversum. Marco van der Schoor van Centrumprojecten die de verbouwing van het winkelcentrum begeleidt, is blij dat de kogel nu door de kerk is. ,,We zitten nu volop in de verbouwing van de kern van Hilvertshof. Het deel waar de roltrappen en de liften komen. Dat moet rond kerst klaar zijn. Halverwege volgend jaar is het deel aan de Kerkstraat klaar en eind 2016 leveren we de winkel aan Primark op. Die hebben dan nog enige tijd nodig om in te richten en zullen begin 2017 de deuren openen.“

In plaatsen waar een Primark opent profiteert de hele middenstand mee van de extra toeloop van koopjesjagers. De omzetten van veel andere kledingzaken gaan direct omhoog.

Bron: Gooi en Eemlander 2 juni 2015.