Richard Koek vertrekt als partner bij Rijnboutt

14 september 2023
Richard Koek_website_fotograaf Ineke Oostveen_rechthoek2

Stedenbouwkundige en landschapsarchitect Richard Koek neemt per september 2023 afscheid van Rijnboutt. Richard trad in 2009 met zijn Haagse bureau CH & Partners toe tot Rijnboutt en werkte de afgelopen jaren aan een aanzienlijke reeks projecten van het Amsterdamse ontwerpbureau.

 

Richard kijkt met trots terug op wat hij de afgelopen 15 jaar met Rijnboutt heeft bereikt: “Ik heb gebouwd aan een bureaupraktijk waar visie en uitvoering samenkomen en waarin de kwaliteit van de openbare ruimte centraal staat. Waar duurzame leefomgevingen worden gemaakt, met goede structuren en tijdloze gebouwen. Dit alles in samenwerking met creatieve collega’s, bekwame adviseurs en partners, ervaren opdrachtgevers, met omwonenden die een nieuw perspectief inbrengen en met de overheden die dit mogelijk maken.”

Complexe stedelijke vernieuwing kenmerkt de projecten waar Richard graag aan werkt. Variërend van openbare ruimtes zoals in Zijdebalen en Secoya in Utrecht en het centrumgebied Gouweplein in Waddinxveen, tot strategische ontwikkelvisies voor het kernwinkelgebied van Tilburg, de Rivierzone in Vlaardingen en de Laakhavens en het Spuikwartier in Den Haag. En bij voorkeur projecten waar allerlei verschillende disciplines elkaar raken: het Sluiseiland in Vianen, de Middenzone in Dordrecht, Leidsche Rijn Centrum, Merwede in Utrecht en Hamerkade in Amsterdam-Noord.

Frederik Vermeesch, architect directeur bij Rijnboutt, is Richard dankbaar voor zijn jarenlange inzet en toewijding: “Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Rijnboutt tot multidisciplinair ontwerpbureau. Ik heb veel van hem geleerd. Zijn integrale kijk op de ontwerpopgave heeft zich diep in het DNA van ons bureau geworteld.”

Richard ziet zijn volgende carrièrestap in een functie bij de overheid of een andere aan het vak gerelateerde organisatie. Journalist en hoofdredacteur van Blauwe Kamer Mark Hendriks interviewde Richard Koek over zijn visie en toekomstplannen. 

> Lees het interview