Rijnboutt bouwt met groen: beplantingsplan Hilvertshof

groen gevelsysteem met binnen- en buitentoepassing voor winkelcentrum Hilversum

17 januari 2017
Hilvertshof Wall 4

De entree van het vernieuwde winkelcentrum Hilvertshof aan de Kerkstraat heeft een fraaie eyecatcher gekregen. Boven de lichtwand is een wandoppervlakte van 95 m2 begroeid met 13 verschillende plantensoorten. De basis bestaat uit groenblijvende soorten met gevarieerde bladvorm en –kleur. Daaraan zijn een aantal soorten toegevoegd die van april tot november bloeien met witte, paarse en blauwe bloemen.

De wand is opgebouwd uit Flexipanels van Sempergreen. Dit groene gevelsysteem bestaat uit voorbegroeide panelen, afgewerkt met een goot en een omlijsting. Sempergreen levert standaard panelen voor binnen– of buitentoepassingen. De situatie in Hilvertshof is uniek omdat de groene wand van binnen naar buiten doorloopt. Rijnboutt heeft daarom een specifiek beplantingsplan gemaakt met planten die beide condities goed verdragen. De beplanting is zorgvuldig gekozen zodat er in alle seizoenen een aantrekkelijk groen beeld is.

De panelen zijn volgens dit beplantingsplan ingeplant, waarna de wand volledig in de kas is opgebouwd. Na een half jaar waren de panelen voor circa 90% begroeid en is de wand in (genummerde) delen naar Hilversum vervoerd om daar weer te worden opgebouwd. De planten zullen nog groter groeien zodat de wand volledig dekkend groen wordt en de onderconstructie uit het zicht verdwijnt.

Een automatisch irrigatiesysteem zorgt ervoor dat de beplanting op een gedoseerde wijze van water en voedingsstoffen wordt voorzien. Hoewel er daglicht op de wand valt, wordt deze nog aanvullend verlicht zodat de planten beter kunnen groeien.

Lees meer over Metamorfose Hilvertshof, Hilversum