Buitenruimte Hojel City Center wordt toegankelijk en aantrekkelijk

20 november 2020
Hojel City Center Utrecht - visual Rijnboutt

Bij de ontwikkeling van het Beurskwartier en de vernieuwing van de Jaarbeurs en het Jaarbeursplein in Utrecht, is de ambitie om een voor voetgangers aantrekkelijk en toegankelijk openbaar gebied te creëren. Hiervoor wordt ook de buitenruimte van het kantorencomplex Hojel City Center (HCC) aan de Croeselaan en de Graadt van Roggenweg heringericht. Het afgelopen jaar hebben wij in opdracht van SRLEV N.V. en in samenwerking met vastgoedontwikkelaar Cushman&Wakefield een ontwerp gemaakt dat begin 2021 wordt uitgevoerd.

1847-Hojel City Center Utrecht-concepttekening - voor de website

Een brede natuurstenen trap met hellingbaan voor mindervaliden vergroot de bereikbaarheid van de hoofdentree van Hojel City Center. De trap is voorzien van geïntegreerde plantenvakken met vaste planten en kersenbomen. Om de verblijfsruimte aantrekkelijker te maken, wordt ten zuiden van het gebouw een plek met picknicktafels ingericht en aan de noordkant komt een zitbank met een plantenvak.

Zo krijgt de buitenruimte een uitnodigende en eigentijdse uitstraling die goed aansluit bij het vernieuwde Jaarbeursplein en de Utrechtse stationsomgeving.

1847-Hojel City Center Utrecht-20191211 grafisch-voor de website