Plannen gepresenteerd van ROOTZ in Haarlem

Informatievideo over de herontwikkeling van het voormalig belastingkantoor Belcanto, Schalkwijk

14 mei 2021
Rijnboutt-ROOTZ Haarlem-bird eye render

Onlangs zijn omwonenden ingelicht over de plannen voor het voormalig belastingkantoor Belcanto in Schalkwijk-Midden te Haarlem. De komende jaren wordt het gebied getransformeerd tot een aantrekkelijk, levendig en groen woon-werkgebied. We zijn verantwoordelijk voor het stedenbouwkundige plan, het inrichtingsplan van de openbare ruimte & daktuinen en – in samenwerking met andere architecten – de architectonische uitwerking van de gebouwen.

 

In de video die speciaal ontwikkeld is voor het participatietraject, vertelt architect partner Mattijs Rijnboutt dat het een uitdaging was om 700 woningen in te passen in het stedenbouwkundige plan van ROOTZ, zonder in te leveren op kwaliteit. “We hebben de massa’s zodanig ontworpen dat het luchtig blijft voelen.”, aldus Mattijs.

In het nieuwe voorstel maakt een groot deel van de huidige bebouwing plaats voor meer groen. Het entreepaviljoen van het voormalig belastingkantoor blijft staan als een knipoog naar het verleden, waarin het ROOTZ-café gevestigd wordt. ROOTZ vormt een bomenlandschap waarbij gebouwen te gast zijn en wordt een groene, duurzame en gezonde leefomgeving voor voetgangers en fietsers.

Over de nieuwe bebouwing zegt Mattijs: “Het zijn 8 lekkere bonbons, die allemaal heel verschillend zijn. Als je een doos bonbons hebt en ze zijn allemaal lekker, dan is het lastig kiezen welke je wil hebben.” 

Wil je meer weten over het plan en een voorproefje van deze heerlijke bonbons? Bekijk de video hieronder.