De Ontmoeting

Amstelveen

Voor het verpleeghuis ‘Het Zonnehuis’ in Amstelveen is een compacter onderkomen gerealiseerd. Op het vrijgekomen terrein ontwierp Rijnboutt, in opdracht van De Nijs Care B.V. ca. 250 woningen en ca. 6.000 m² BVO multifunctioneel programma en een ondergrondse parkeergarage. Met dit programma wordt het Zonnehuisterrein een levendige omgeving waarin ouderen kunnen wonen, verblijven en, indien gewenst, gebruik kunnen maken van de aanwezige zorg.

1 van 21

Projectnummer
0720
Ontwerp
Bart van der Vossen
Senior ontwerper
Matteo Kuijpers
Opdrachtgever
De Nijs Care BV Warmenhuizen
Constructeur
Van Rossum Raadgevend Ingenieurs BV
Installatieadviseur
Hiensch Engineering BV
Opdracht
2007
Start Bouw
2012
oplevering
2014
Stadium
opgeleverd (juli 2014)
Bruto oppervlak
ca. 55.000 m² BVO
Visualisatie
Zes x Zes
Medewerkers
Paul Beijeman, André Meulenbelt, Manfred Laan, Katarzyna Bratek, Jerry Zomer, Jelmer Sjoerdsma, Robin Hurts, Dragan Suknovic, Max Both
Ontwerp binnentuin
Hosper
Fotografie
Kees Hummel en Ferry Streng