BIM maakt het mogelijk om de input van de opdrachtgever, ontwerpers en bouwpartners te synchroniseren in één digitaal bouwwerk. Zo kunnen alle partijen elkaar aanvullen en bijsturen waar nodig. Financiële tegenslagen worden geminimaliseerd en fouten in het bouwproces worden op voorhand voorkomen.
Bij Rijnboutt werken ontwerpers samen met technisch ontwerpers met bouwkundig inzicht. Door direct ontwerpend te modelleren kunnen we op elk moment van het ontwerpproces inzicht geven in waardevolle data als de milieuimpact van het ontwerp en oppervlakteverhoudingen ten behoeve van de programmatische invulling.
Samen nadenken over de maakbaarheid en technische detaillering van onze ontwerpen zit in ons DNA. Al tijdens de ontwerpfase bepalen we met de bouwpartner een BIM-aanpak die past bij de uitvoeringswensen. Zo sluiten alle werkprocessen van de bouwpartner, onderaannemers en leveranciers moeiteloos op elkaar aan.
Voor een optimale samenwerking met alle projectpartners kunnen wij als BIM-regisseur het traject inrichten en coördineren. Door structureel clash control sessies te organiseren waarin project modellen gecontroleerd worden in Solibri worden conflicten vroegtijdig gesignaleerd en effectief opgelost.
We hechten waarde aan vernieuwing en innovatie binnen ons vakgebied en zijn altijd op zoek naar manieren om het ontwerpproces te verbeteren. Denk aan VR en AR om onze ontwerpen in een immersive environment te visualiseren. En een 3D-printer voor vormstudies.
We werken conform Open BIM en de nieuwste BIM Basis ILS en ILS Ontwerp en Engineering. Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en we denken mee om de digitalisering in de bouw verder te innoveren. In lezingen en presentaties delen we onze kennis over BIM met vakgenoten.
Een team van BIM-experts is de drijvende kracht achter de ontwikkeling van BIM binnen ons bureau. Zij borgen de kwaliteit en betrouwbaarheid en zorgen voor innovatie.
Rijnboutt is toonaangevend in renovatie en herbestemming van bestaande bouw en erfgoed. Complexe vraagstukken in een wereld die draait om betrouwbare informatie. Daarom maken we gebruik archieftekeningen, historische foto’s, pointclouds en dronebeelden voor het 3D-model.
We zijn in staat om de milieubelasting van het ontwerp te berekenen tijdens het ontwerpproces, door de implementatie van een milieuprestatie-eisen database. Met deze data kunnen we adviseren over ontwerp- en materiaalkeuzes. Voor een ‘Paris Proof’ gebouwde omgeving.
Weten wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem dan contact op met BIM-manager Max Both.